Welkom op de site!

Foto tuin Kasteeltje met beeldDenderleeuw is finalist van de Radio 2-wedstrijd 'Thuis voor een beeld'. Als de gemeente wint, krijgt het beeld 'De Her-steller' van Stefaan Van Biesen, een 4 meter hoge bronzen kunstwerk ter waarde van 50.000 euro, een nieuwe thuis in de tuin van ‘t Kasteeltje.

De rechtstreekse radio-uitzending op dinsdag 20 juni beloofde alvast veel goeds. Denderleeuw moest tijdens het programma Middagpost op Radio 2 Oost-Vlaanderen namelijk zijn site, de parktuin van ’t Kasteeltje, presenteren. Via straalverbinding werd ook de locatie aan ‘t Kasteeltje in het radioprogramma betrokken. Ter plekke moest tijdens de uitzending immers een nog onbekende opdracht worden vervuld.

Zo’n tachtig supporters zorgden voor een uitgelaten stemming in studio 3, in het Radio 2 gebouw aan de Martelaarslaan te Gent. Zij luisterden aandachtig naar de reportage van Martin Heylen, die de afgelopen week al eens de sfeer kwam opsnuiven in Denderleeuw.

››› Luister naar de reportage.

Daarna bracht de groep Commerwell uit Welle een muzikale ode aan het beeld, een eigen tekst op de melodie van ‘Yellow Submarine’ van The Beatles. De groep speelde piekfijn en het publiek zond het refrein uit volle borst mee:
      Haar thuis staat bij ’t kasteel van Denderleeuw
      steel van Denderleeuw, steel van Denderleeuw
      Haar thuis staat bij ’t station van Denderleeuw
      ion van Denderleeuw, ion van Denderleeuw

››› Wegens auteursrechterlijke redenen mogen we de muzikale ode helaas niet online zetten.

Na het regionale nieuws (en ook hierin speelde Denderleeuw een bijrolletje) mocht burgemeester Mark Van der Poorten plaatsnemen op de canapé van Les Poupées Passionées. Deze twee zussen, Suzanne en Renée, legden de burgemeester in hun sappig Gents dialect op de rooster, maar moesten qua mondigheid en spitsvondigheid hun meerdere erkennen in hun gesprekspartner.

››› Luister naar het roostergesprek.

Nadien mocht Denderleeuw haar ultieme troef bovenhalen. Daarvoor werd beroep gedaan op de creativiteit van Dirk Van Schuylenbergh en Jo Waegeman. Zij maakten een prachtige tekst waarin het beeld aan de luisteraars vertelt waarom het zo graag naar Denderleeuw komt en aan het Kasteeltje een nieuwe thuis gevonden heeft. Dirk bracht op het podium een prachtige vertolking en wist iedereen te overtuigen.

››› Luister naar de troef.

En dan was er nog de opdracht… Bij het begin van de uitzending kreeg Denderleeuw de opdracht om op een goed half uurtje 25 stations te verzamelen aan ‘t Kasteeltje. Onder leiding van een heuse ‘task force’ staken de talrijke medewerkers en supporters meteen de handen uit de mouwen. Er werden stationnetjes in elkaar geknutseld, getimmerd, getekend, geschilderd, … Het werd een gigantische succes: met meer dan 35 exemplaren was de opdracht meer dan geslaagd!

››› Bekijk de sfeerfoto’s uit de studio en aan ’t Kasteeltje.

Een woordje van dank is dan ook zeer gepast: aan de tientallen medewerkers, aan de honderden supporters en ook aan onze Radio 2-coach Eveline Masco die ons prima begeleid heeft om er een prachtige uitzending van te maken.


Bekendmaking winnaar

Denderleeuw heeft zich tijdens de uitzending van alle kanten laten zien, van zijn ludiekste, creatiefste, humoristische, muzikale… kant. Hopelijk hebben we de luisteraars en de jury kunnen overtuigen dat wij het verdienen om het beeld van Stefaan Van Biesen mee naar huis te nemen. Of we daarin slagen, komen we pas vrijdag te weten, tijdens de grote finale van Een thuis voor een beeld.
Op 22 juni is er namelijk een compilatieprogramma met de beste fragmenten. De gemeente die uiteindelijk met het beeld aan de haal gaat, wordt bekendgemaakt tijdens de ultieme live-uitzending op vrijdag 23 juni tussen 12 en 13 uur.


Publieksprijs

Sms het bericht beeld 2 (met spatie tussen ‘beeld’ en ‘2’) naar het nummer 3238 en stem voor Denderleeuw! Nog tot vrijdagochtend 9 uur kan je een voorkeurstem geven aan Denderleeuw. Wel mag er per nummer slechts 1 sms verstuurd worden. Mobiliseer dus familie, vrienden, werkcollega’s, iedereen die je kent om te sms’en!

De gemeente met het meeste aantal voorkeursstemmen ontvangt de publieksprijs: een kunstwerk ter waarde van 600 euro. Ook bij een gelijke stand tussen de finalisten geeft de sms-stemming de doorslag voor de jury.
Bovendien wordt uit alle stemmers een winnaar geloot. Deze luisteraar krijgt een stereoketen cadeau van Radio 2.

Haal dus die publieksprijs naar Denderleeuw en stuur vanaf nu massaal sms’jes!

Contacteer ons:
Gemeentebestuur Denderleeuw
Tel.: 053 640 653 (Christophe Caulier)
E-mail: gemeentebestuur@denderleeuw.be

Cultuurdienst Denderleeuw (Andy Ravets)
Tel. : 053 662 440
E-mail: cultuur@denderleeuw.be